Μετακινήσεις

Η Κρήτη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια στο Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ έχει καθημερινή διασύνδεση με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων.

Ταξιδέψετε οικονομικά προς την Κρήτη

  1. Αεροπορικώς με την Aegean Airlines από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άφιξη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων. Υπάρχουν επιπλέον επιλογές όπως, η Volotea και η SkyExperess. Το κόστος, αν κάνετε κράτηση εγκαίρως, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον εξοπλισμό σας ο οποίος πλέον χρεώνεται από όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Η διοργάνωση προσπαθεί να εξασφαλίσει εκπτώσεις εισιτηρίων ή/και δωρεάν μεταφορά εξοπλισμού σκι με τις αεροπορικές εταιρίες. Θα ενημερώσουμε για οποιαδήποτε τέτοια χορηγία
  2. Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά και άφιξη στα λιμάνια Ηρακλείου ή Χανίων. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τις εταιρίες Anek Lines, Minoan Lines και την BlueStarFerries και τα πλοία των οποίων αναχωρούν γύρω στις 21:00 και φθάνουν ξημερώματα γύρω στις 06:30. Η διοργάνωση προσπαθεί να εξασφαλίσει έκπτωση για τους συμμετέχοντες και θα ενημερώσουμε.

Μετακινήσεις μέσα στο νησί

Για τις μετακινήσεις σας συστήνουμε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, αφού την περίοδο του αγώνα το κόστος για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο για τέσσερις μέρες κυμαίνεται στα 50€. Μπορείτε να αναζητήσετε αυτοκίνητα από την RentalCars.com

Μπορείτε επίσης να κινηθείτε με τα υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Ηράκλειο, Ρέθυμνο ή Χανιά. Στην Κρήτη δραστηριοποιούνται δύο εταιρίες υπεραστικών λεωφορείων τα ΚΤΕΛ Χανιών-Ρεθύμνου και τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου από τις σελίδες των οποίων μπορείτε να βρείτε ακριβείς ώρες δρομολογίων τις ημερομηνίες που επιθυμείτε. Σας συνιστούμε να επικοινωνήστε με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου και Χανίων-Ρεθύμνου για να επιβεβαιώσετε ότι το δρομολόγιο που επιθυμείτε θα πραγματοποιηθεί χωρίς αλλαγές. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μια ώρα και από το Ρέθυμνο και από το Ηράκλειο.

Αν για κάποιο ιδιαίτερο λόγο δεν σας βολεύει κάτι από τα παραπάνω ή προβληματίζεστε, επικοινωνήστε μαζί μας, ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε.